Villkor

1. Lista på alla lediga lägenheter
Vi har en live-uppdaterad tjänst för lediga lägenheter. Du får ett mejl varje gång en bostad blir ledig i din kommun/stad. Du kan sätta stopp för mejlutskick direkt på mejlutskicket om du har hittat en lägenhet

2. Sök bland alla Sveriges städer
På hyrbostader.se kan du söka på bland alla Sveriges städer, stora som små. Sök på alla lediga lägenheter i hela Sverige. Vi har lediga lägenheter från alla hyresvärdar i Sverige samt en hel del hemsidor för privatpersoner som publicerar lediga lägenheter.

3. Anonyma medlemmar
Vi använder säkra system som gör att dina uppgifter aldrig kommer ut. Det enda vi behöver är ditt namn och din mejladress för att kunna medla de lägenheter som är tillgängliga för uthyrning i din kommun/stad.

4. Tusentals nöjda medlemmar
Vi har sedan 2008 hjälpt tusentals nöjda medlemmar att hitta lediga lägenheter. Många är fortfarande medlemmar sedan 2008 även efter att de har hittat en lägenhet eller bostad.

5. Ingen bindningstid
Hyrbostader.se har 1 års medlemskap utan bindningstid. Ditt abonnemang förnyas inte efter 1 år men du kan när du vill avsluta och förnya ditt abonnemang direkt på hemsidan.

6. Låg kostnad på bra tjänst
Kostnaden för att bli medlem på hyresmaklaren.se och ta del av alla lediga lägenheter i din kommun/stad är 250kr/ år. Det mest populära är att välja kommun/stad + närliggande kommuner/städer för att ta del av ännu fler bostäder. Det är samma pris för både privatpersoner, föreningar och företag.

7. Välj bland alla kommuner/städer
Du väljer själv vilken kommun/stad du vill bevaka. Vill du därefter lägga till fler kommuner/städer kan du göra det direkt på sidan. Kostnaden för att lägga till fler kommuner/städer är olika beroende på antalet hyresvärdar som ligger inne för bevakning.

8. 24h öppen tjänst
Hyrbostader.se är tillgänglig 24h alla dagar i veckan både dig som är medlem och för dig som vill bli medlem. På så sätt kan du vara uppdaterad hela tiden när lediga lägenheter blir tillgängliga i din kommun/stad. Du får ett mejl med inloggningsuppgifter vid betalningstillfället, i vissa fall kan det ta någon/några timmar att mejlas ut.

9. Hyra med betalningsanmärkning
Hyrbostader.se kan inte ta något beslut om uthyrning till dig som har betalningsanmärkning. Vi kan dessutom inte underlätta för dig som har betalningsanmärkning. Det är bara hyresvärden som kan ta det beslutet.

10. Kontrollera din mejladress
När du registrerar dig som medlem på hyrbostader.se krävs att du skriver in korrekt mejladress som du har tillgång till. Det är via den mejladressen du loggar in tillsammans med ett lösenord som mejlas till dig i samband med din betalning. Har du råkat uppge felstavad mejladress ber vi dig mejla oss på [email protected]

11. Hyra lägenhet i andrahand
Hyrbostader.se tar inget ansvar för dig som hyr lägenhet i andrahand. Vare sig om det är en hyresvärd eller via andra hemsidor som lägenheten/bostaden hyrs ut. Kontrollera alla detaljer innan du hyr en lägenhet i andrahand.

12. Ansökan om lägenheter
När du blir medlem på hyrbostader.se kan du ansöka om alla de lägenheter och bostäder som är tillgängliga i din kommun/stad. Det finns ingen begränsning på antalet ansökningar och du kan ansöka till alla hyresvärdar som har lediga lägenheter i din kommun/stad.

13. Eget ansvar om ansökan
Du som medlem har ett eget ansvar när du ansöker om lediga lägenheter både hos hyresvärdar eller hemsidor som privatpersoner har annonserat på. Hyresmaklaren.se varken äger eller förvaltar egna fastigheter, vi slussar dig vidare till hundratalet hyresvärdar och andra hemsidor som annonserar lediga lägenheter.

14. Störning eller nedlagd tjänst
Hyrbostader.se har väldigt stor backup på sidan och flertalet servrar för att sidan inte ska drabbas av någon störning eller ha risken att tjänsten läggs ned. Detta har inte hänt sedan 2008, men skulle det hända så förlängs alla medlemskap som kompensation.

15. Hyresvärden bestämmer
Hyrbostader.se har inget ansvar till varken ansökningar eller annan information som hyresvärden väljer att publicera. Hyrbostader.se har heller inget ansvar om värd/uthyraren väljer att ta betalt för att ansöka hos just denne då vi slussar dig vidare till värd & uthyraren. Detta gäller även för sista ansökningsdatum, info om bostaden, bilder, felskrivning från hyresvärden osv.

16. Regler för hyresvärdar
Vad gäller medlemskap hos hyresvärdar är upp till varje hyresvärd att ta ställning till detta och det har hyrbostader.se inget ansvar till. Vad gäller ångerrätten hos hyresvärden kan hyrbostader.se inte heller ta ansvar för.

17. Hyresvärdar
Hyrbostader.se har inget kösystem och kan heller inte styra eller påverka hyresvärdars kösystem. Alla hyresvärdar har egna kösystem och jobbar på olika sätt. Det är ingenting vi kan påverka för dig som medlem på hyrbostader.se eller hjälpa dig att klättra på deras kösystem.

18. Undantag från ångerrätten
Vad gäller ångerrätten med hyresvärdar gäller inte det om detta har godkänts med ditt samtycke. Då detta enligt Distansavtalslagen kategoriseras som digitalt innehåll gäller inte ångerrätten när du köper listan med hyresvärdar på hyrbostader.se. Du godkänner att ångerrätten inte gäller i samband med köpet av listan med hyresvärdar.

19. Borttappad inloggning
Har du tappat bort din inloggning eller råkat radera den så kan vi på ett enkelt sätt mejla nya inloggningsuppgifter så att du kan fortsätta ditt sökande. Du kan skicka ett mejl till [email protected] så får du till ett nytt lösenord. Har du av någon anledning inte längre kvar din mejladress som du registrerade i samband med din betalning så kan vi hjälpa till med det. Vi behöver då få ett mejl till [email protected] för att mejla nya inloggningsuppgifter till dig.

20. Betalningen går inte igenom
Om din betalning för ditt medlemskap på hyrbostader.se inte går igenom så beror det oftast på anslutning till banken eller att du saknar behörighet för internbetalningar. Vi har därför alternativa betalsätt med kort, internetbanken eller Swish.

21. Annonsens söktid
Annonsens söktid eller inflyttning är beroende hur hyresvärden/uthyraren väljer. Vissa annonser kan därför ha texten "Kan vara uthyrd" då de ansetts utgått i tiden. Om de är uthyrda eller inte beror på hyresvärden/uthyraren.

22. Upphovsrätt & Copyright
All information i text & bild som finns på hyrbostader.se är skyddad enligt upphovsrättslagen & copyrightlagen. Informationen får endast användas för privat bruk och till medlemmar på hyrbostader.se. Upphovsrättslagen & copyrightlagen innebär att det är förbjudet att kopiera innehåll som finns på hyrbostader.se.

23. Dataskyddsförordningen (GDPR)
Hyresmäklaren skyddar dina uppgifter enligt GDPR-lagen. Dina uppgifter lämnas inte ut till annan part och du kan när som helst avregistrera dig från våra utskick.


Så tycker våra besökare om oss

Hörde om er innan och var tveksam. Nu har jag en annan uppfattning. Ni gör ett bra jobb.

Tilda Hansson

Tack Hyrbostader. Jag fick lägenhet nu.

Lahsen Noor

Jag har fått bra kontakt med många hyresvärdar. Tack för er hjälp.

Mange Larsson

Alla hyresvärdar i Göteborg på en och samma sida. Det behövs ju inget mer.

Anthon Chaba

Listan för hyresvärdar har hjälpt mig och mina kompisar. Rekommenderas!

Jonte Carlsson

Klart bästa listan över hyresvärdar i Stockholm. Den har jag haft nytta av.

Filip Andreasson

Köpte listan för hyresvärdar i Göteborg. Efter 3 veckor fick jag lägenhet.

Sonja Chamoun

Listan på hyresvärdar i Norrköping är väldigt detaljerad och bra.

Anders Jansson